Juhtúrós barátfüle hozzávalók:
65 dkg gyúrt tészta
25 dkg juhtúró
40 dkg burgonya
1 késhegynyi bors
1 dl tejföl
8 dkg szalonna
1 db tojás
só
Juhtúrós barátfüle elkészítése:
A tésztát vékonyan kinyújtjuk, és a felére (négy centi távolságra) dió nagyságú halmokat rakunk az áttört, főtt burgonya és juhtúró keverékéből, amit borssal fűszereztünk.
A töltelékek közötti részt megkenjük tojással, a tészta másik oldalát ráhajtjuk, jól összenyomkodjuk, hogy összeragadjon, és derelyevágóval rombusz alakúra vágjuk.
Sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és kiolvasztott húsos szalonnakockák zsírján átforgatva, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Készíthetjük szilvalekvárral, édes túróval és gombás tojással is. Finom és egyszerű egytálétel.
0 hozzászólás