Juhtúrós barátfüle hozzávalók:

65 dkg gyúrt tészta

25 dkg juhtúró

40 dkg burgonya

1 késhegynyi bors

1 dl tejföl

8 dkg szalonna

1 db tojás

Juhtúrós barátfüle elkészítése:

A tésztát vékonyan kinyújtjuk, és a felére (négy centi távolságra) dió nagyságú halmokat rakunk az áttört, főtt burgonya és juhtúró keverékéből, amit borssal fűszereztünk.

A töltelékek közötti részt megkenjük tojással, a tészta másik oldalát ráhajtjuk, jól összenyomkodjuk, hogy összeragadjon, és derelyevágóval rombusz alakúra vágjuk.

Sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és kiolvasztott húsos szalonnakockák zsírján átforgatva, tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Készíthetjük szilvalekvárral, édes túróval és gombás tojással is. Finom és egyszerű egytálétel.

Juhtúrós barátfüle egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc