Kacsamájas tésztatáskák párolt, szalonnás lilakáposztával hozzávalók:

2 marék csíkokra vágott lilakáposzta

2 x 4 lap rétestészta

20 dkg kacsamáj (lehet akár hízott is, sőt libamáj is)

4 csík bacon

kis tejszín

őrölt kömény

kacsazsír

szalonna

1 dl rosé bor

víz

almaecet

1 evk méz vagy cukor

vaj

tojásfehérje

Kacsamájas tésztatáskák párolt, szalonnás lilakáposztával elkészítése:

A kacsamájakat megtisztítjuk, kevés tejben kivéreztetjük, utána áthelyezzük 1 dl tejszínbe, amelyben másfél órán át pihentetjük.

A lilakáposztát kevés kacsazsíron megdinszteljük, adunk hozzá mézet vagy cukrot, amitől kicsit karamellizálódik, majd felöntjük a roséval. Adunk hozzá még vizet és fél órán át pároljuk. Megfűszerezzük egy kis sóval, köménnyel, és egy tk. ecettel. Elkeverjük és hagyjuk összeérni.

4 réteslapot egyenként megvajazunk, egymásra helyezünk, majd a következő négyet szintén úgyanígy előkészítjük.

Az elkészült lapokat 3-3 csíkra vágjuk fel (kb. 8-10 cm széles). Ráteszünk 2-3 darab májat egy baconbe csavarva. Háromszögben ráhajtjuk a szélét, majd a másik oldalt újra háromszögben, amíg be nem fedi teljesen. A széleket tojásfehérjével megkenjük, így nem nyílik szét.

Vajjal kikent tepsibe helyezzük őket, még meglocsoljuk egy kis vajjal és 200 C°-on 12-15 perc alatt megsütjük. A lilakáposztához keverünk lesütött szalonnát, és tálaláskor ráhelyezzük a táskákat.

 

A receptet az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta.

Kacsamájas tésztatáskák párolt, szalonnás lilakáposztával egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc