Kajszibarackos torta hozzávalók:

250 g fagyasztott leveles tészta

425 ml kajszibarack

2 evőkanál Amaretto

7 fehér zselatin lap

125 ml száraz fehér bor

280 g cukor

1 narancs leve

3 tojássárgája

400 ml tejszín

4 tojásfehérje

100 g pörkölt mandula

Kajszibarackos torta elkészítése:

A tortához kiolvasztjuk a leveles tésztát, majd lisztes felületen egy 28 cm átmérőjű kört nyújtunk belőle. Beletesszük egy tortaformába, megszurkáljuk villával, azután 30 percre betesszük hűtőbe. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tészát betesszük 18 percre, azután hagyjuk hűlni. A barackot feldaraboljuk és megmártogatjuk Amarettoban. A zselatint langyos vízben megpuhítjuk. A bort összekavarjuk 80 g cukorral, 1 narancs levével és 1 tojássárgájával. Tüzön felmelegítjük, s közben kavargatjuk míg megvastagszik, majd leszűrjük. A zselatinról leöntjük a vizet, összekavarjuk a krémmel és hagyjuk kihűlni. Felverjük a tejszínt, majd fokozatosan hozzákavarjuk a krémhez. A tortalap köré egy gyűrűt teszünk, a lapra ráöntjük a krémet és elegyengetjük, majd 3 órára betesszük hűtőbe. Levesszük a gyűrűt. A tojásfehérjéket habosra verjük, azután beleszórunk 200 g cukrot és elkeverjük. A hab 2/3-át egy zacskóba tesszük, vágunk rá egy kisebb lyukat és habcsókókat nyomunk egymás hegyére-hátára körbe-körbe a tortán. A maradék habbal megkenjük a torta széleit. Betesszük a sütőbe egy rövid időre, míg a habcsókok hegyei megpirulnak, végül megszórjuk mandulával.

 

A kajszibarackos torta receptet Amalia_aa ajánlotta.

Kajszibarackos torta egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc