Kakaós-diós torta hozzávalók:

250 g cukor

150 g vaj

3 evőkanál liszt

2 evőkanál kakaó

100 g darált dió

7 tojás

olaj

karamell

Kakaós-diós torta elkészítése:

2 tojást felverünk a cukor felével és gőzfürdőn kavarjuk, amíg megvastagszik, azután hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra vert vajat. Ezt a krémet hűtőbe tesszük. 5 tojásfehérjét habosra verünk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a diót, kakaót, felvert tojássárgáját, összekavarjuk, majd beleszórjuk és hozzákavarjuk a lisztet. Mikor a keverék homogén lett, egy kiolajozott és lisztezett tortaformába öntjük, amit 175-180 fokos előmelegített sütőbe teszünk 20-25 percre. Mikor megsült, kivesszük és hagyjuk kihűlni, azután felvágjuk három lapra. A három lapot megkenjük krémmel és egymásra helyezzük őket. A torta tetejét megöntözhetjük karamellel vagy -megszórhatjuk darált dióval (ha nincs más, megszórjuk kakaó porral).

 

A kakaós-diós torta receptet Rebella ajánlotta.

Kakaós-diós torta egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc