Kakukkfüves és rozmaringos gomba hozzávalók:
2 kg erdei gomba (rókagomba, gyűrűs tuskógomba vagy ízletes vargánya)
2 evőkanál mustármag
1 köteg póréhagyma
1 köteg rozmaring ágacskák
1 evőkanál szemes bors
3 babérlevél
4-5 gerezd fokhagyma
kakukkfű szálak
só
9 fokos ecet
Kakukkfüves és rozmaringos gomba elkészítése:
Tisztítsd meg, majd mosd meg a gombákat.
Főzd 10 percig sós vízben, majd tedd szűrőbe, hogy csorogjon le róla a víz.
Külön forralj fel vizet. Minden egyes liter vízhez adj 100 ml ecetet, egész borsot, mustármagot és 1 púpos evőkanál sót.
Helyezd a gombákat befőttes üvegekbe, adj hozzá póréhagymát, babérlevelet, fokhagymát, rozmaringot és kakukkfüvet.
Öntsd a forró ecetet az üvegekbe.
Enyhén rázd meg az üvegeket, majd fedd be őket.
Sterilizáld őket főzéssel vagy sütőbe tevéssel.
Akár pizzára is jó lesz.
0 hozzászólás