Kantoni édes-savanyú szűzpecsenye hozzávalók:

50 dkg sertés szűzpecsenye

1 teáskanál só

egy csipet bors

0,5 teáskanál 5-fűszer keverék

2 evőkanál fehér bor

1 tojás

3 evőkanál kukoricaliszt

bő olaj a sütéshez

2 evőkanál olaj

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 fej vöröshagyma

1-2 zöldpaprika

1 db 20-25 dkg-os ananászkonzerv

3 evőkanál borecet

4 evőkanál ketchup

Kantoni édes-savanyú szűzpecsenye elkészítése:

Dobjuk forrásban lévő vízbe a szűzpecsenye kockákat, és főzzük elő, amíg megváltozik a színe. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, szárítsuk meg papírszalvétán.

Keverjük össze a sót, a borsot, az 5-fűszerport, a fehér bort, a tojást és a kukoricalisztet. Forgassuk meg benne a sertéshúst, majd süssük meg bő olajban aranysárgára. Vegyük ki, és itassuk fel róla az olajat papírszalvétán.

Forrósítsunk fel 2 kanál olajat egy vokban. Pirítsuk benne barnára a fokhagymát, majd adjuk hozzá a zöldpaprikát és a vöröshagymát. Pirítsuk egy percig. Keverjük hozzá az ananászkonzerv levét, a cukrot és a ketchupot.

Állandó kevergetés mellett hagyjuk besűrűsödni. Adjuk hozzá az ananászdarabokat, és keverjük, amíg átforrósodik.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc