Kantoni édes-savanyú szűzpecsenye hozzávalók:
50 dkg sertés szűzpecsenye
1 teáskanál só
egy csipet bors
0,5 teáskanál 5-fűszer keverék
2 evőkanál fehér bor
1 tojás
3 evőkanál kukoricaliszt
bő olaj a sütéshez
2 evőkanál olaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1-2 zöldpaprika
1 db 20-25 dkg-os ananászkonzerv
3 evőkanál borecet
4 evőkanál ketchup
Kantoni édes-savanyú szűzpecsenye elkészítése:
Dobjuk forrásban lévő vízbe a szűzpecsenye kockákat, és főzzük elő, amíg megváltozik a színe. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, szárítsuk meg papírszalvétán.
Keverjük össze a sót, a borsot, az 5-fűszerport, a fehér bort, a tojást és a kukoricalisztet. Forgassuk meg benne a sertéshúst, majd süssük meg bő olajban aranysárgára. Vegyük ki, és itassuk fel róla az olajat papírszalvétán.
Forrósítsunk fel 2 kanál olajat egy vokban. Pirítsuk benne barnára a fokhagymát, majd adjuk hozzá a zöldpaprikát és a vöröshagymát. Pirítsuk egy percig. Keverjük hozzá az ananászkonzerv levét, a cukrot és a ketchupot.
Állandó kevergetés mellett hagyjuk besűrűsödni. Adjuk hozzá az ananászdarabokat, és keverjük, amíg átforrósodik.
0 hozzászólás