Káposztalével savanyított zöldség csorba hozzávalók:
2 sárgarépa
2 kaliforniai paprika
2 burgonya
egy szál póréhagyma
2 paradicsom
2 tojás
100 g tejföl
¼ káposzta
50 g paradicsomlé
egy csésze savanykás káposztalé
1 l víz
50 g vaj
zöld fűszerek
Káposztalével savanyított zöldség csorba elkészítése:
Takarítsd meg és szeleteld fel a zöldségeket, kivéve a burgonyát. Egy fazékba tedd bele a forró vajba és hagyd alacsony tűzön pár percet párolódni, majd öntsd fel vízzel, tedd bele a kockára vágott burgonyát és hagyd főni. 20 perc múlva keverd bele a paradicsomlevet és főzd tovább.
Amikor a zöldségek megfőttek, savanyítsd a csorbát káposztalével és ízesítsd aprított petrezselyemmel. Keverd össze a tojássárgáját a tejföllel és öntsd a forró csorbába.
Puliszkával és csípős paprikával fogyasztható.
0 hozzászólás