Káposztalével savanyított zöldség csorba hozzávalók:

2 sárgarépa

2 kaliforniai paprika

2 burgonya

egy szál póréhagyma

2 paradicsom

2 tojás

100 g tejföl

¼ káposzta

50 g paradicsomlé

egy csésze savanykás káposztalé

1 l víz

50 g vaj

zöld fűszerek

Káposztalével savanyított zöldség csorba elkészítése:

Takarítsd meg és szeleteld fel a zöldségeket, kivéve a burgonyát. Egy fazékba tedd bele a forró vajba és hagyd alacsony tűzön pár percet párolódni, majd öntsd fel vízzel, tedd bele a kockára vágott burgonyát és hagyd főni. 20 perc múlva keverd bele a paradicsomlevet és főzd tovább.

Amikor a zöldségek megfőttek, savanyítsd a csorbát káposztalével és ízesítsd aprított petrezselyemmel. Keverd össze a tojássárgáját a tejföllel és öntsd a forró csorbába.

Puliszkával és csípős paprikával fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc