Káposztás nagygombóc hozzávalók:

80 dkg oldalas

120 dkg vecsési savanyú káposzta

10 dkg füstölt szalonna

35 dkg liszt

4 dkg élesztő

1 pohár tej

só, bors

szemesbors

Káposztás nagygombóc elkészítése:

A káposztás nagygombóchoz egy 12 l-es lábasban az apróra vágott szalonnát, kiolvasztjuk, a zsíron a két csontra vágott oldalast félig megsütjük. Kivesszük a sült oldalast, majd a zsírra szórjuk a kicsavart káposztát. Közben a lisztet összegyúrjuk a langyos tejben futtatott élesztővel, kelni hagyjuk, majd ökölnyi gombócokat készítünk, ezeket a nyers káposztára helyezzük.

A gombócok köré tesszük a félig sütött oldalas szeleteket, az edényt lefedjük, és 25-30 percig közepes lángon hagyjuk. Az étel akkor jó, ha a káposzta kicsit lesül, a gombócok szépen feldagadnak és egy kis kérget kapnak. Ez az étel ritkán sikerül elsőre, ugyanis régen kemencében készítették el.

Diétások ne találkozzanak ezzel a recepttel!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc