Káposztás tészta – konvenciók nélkül hozzávalók:

1 kg fejes káposzta

25 dkg tészta (durum, teljes kiőrlésű)

1-2 evőkanál cukor (nád, nyírfa) -ízlés szerint

2 evőkanál olívaolaj (extra szűz)

só (természetes, nem finomított)

(tört) bors

Káposztás tészta – konvenciók nélkül elkészítése:

1. tisztítsuk meg a káposztát a felső 1-2 levelétől, mossuk meg és szeljük kisebb darabokra, majd a darabokat nagyon vékony csíkokra (torzsát vegyük ki)

2. enyhén sózzuk meg és hagyjuk, hogy levet engedjen (kb. 20 perc)

3. tegyük fel főni a tésztavizet kevés sóval, majd amikor lobogva forr, tegyük bele a tésztát és főzzük fogkeményre (ne főzzük túl, mert még pirítani is fogjuk)

4. az olivaolajon pároljuk meg a káposztát ízlés szerint ízesítve (só, bors, cukor) és amikor fogkeményre puhult keverjük a lecsöpögtetett tésztához

5. forró serpenyőben pirítsuk meg a káposztás tésztát és tálalható (teflon esetén nem kell tenni alá olajat)

Praktikák:
– bátran változtatható a káposzta mennyisége és az ízesítése (ezt az ételt mindenki máshogy szereti, nálunk pl. én nádporcukorral és borssal, HeF inkább sósabban)
– a képen látható étel durum tésztával készült

A receptet a Receptműves ajánlotta.

Káposztás tészta – konvenciók nélkül egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc