Káposztával töltött pulykacomb burgonyalepényen hozzávalók:
4 személyre
1 db kb. 50 dkg-os pulyka felsőcomb
30 dkg szálas savanyú káposzta
10 dkg húsos szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
10 dkg szárazkolbász
1/2 dl olajsülthús-fűszerkeverék –ízlés szerint
Köret
50 dkg burgonya
10 dkg liszt
2 tojás
1 evőkanál tejföl
1 gerezd fokhagyma
1/2 dl olaj
1 csomag mélyhűtött brokkoli (kb. 45 dkg)
3 dkg vaj
1 csipetnyi reszelt szerecsendió
Káposztával töltött pulykacomb burgonyalepényen elkészítése:
A káposztával töltött pulykacombhoz a húst kicsontozzuk, de óvatosan, nehogy átvágjuk. A bőrét eltávolítjuk, a húst megmossuk és leszárítjuk. A káposztát ízlés szerint átöblítjük (hogy ne legyen túl savanyú). A szalonnát összevágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, rátesszük a finomra vágott hagymát, és kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, beletesszük a babérlevelet, sózzuk, és 1 dl vizet öntünk hozzá. Fedő alatt 20 percig pároljuk. Közben a fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A kolbászt csíkokra vágjuk.
A pulykahúst megszórjuk a fűszerkeverékkel, és bedörzsöljük a fokhagymával, majd beletöltjük a káposztát és a kolbászt. Feltekerjük és megkötözzük. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) kapcsoljuk. A húst tepsibe fektetjük, meglocsoljuk olajjal, ráöntjük a káposzta párolólevét, ha túl kevés, kicsi vízzel pótoljuk. A sütőben, gyakran locsolgatva 50-60 percig sütjük.
Ha megsült kb. 15 percre alufóliával letakarjuk, majd felszeleteljük. A körethez a fokhagymát áttörjük. Megtisztítjuk a burgonyát, lereszeljük, és összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval, a tejföllel, borssal, a fokhagymával.
Palacsintasütőben kevés olajat forrósítunk, a burgonyás masszából evőkanálnyi halmokat teszünk bele, a kanál hátával elsimítjuk 3-4 mm vastagra, és a lepények mindkét oldalát szép pirosra megsütjük. A brokkolit forró sós vízbe tesszük, 4-5 percig főzzük, és leszűrjük.
Felforrósítjuk a vajat, átforgatjuk benne a brokkolit, ha kell sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Tálaláskor a burgonyalepényt tányérra tesszük, ráfektetjük a felszeletelt húst, meglocsoljuk a levével. Mellé helyezzük a brokkolit.
1 adag: 673 kcal