Káposztával töltött pulykacomb burgonyalepényen hozzávalók:

4 személyre

1 db kb. 50 dkg-os pulyka felsőcomb

30 dkg szálas savanyú káposzta

10 dkg húsos szalonna

1 közepes fej vöröshagyma

2 babérlevél

2 gerezd fokhagyma

10 dkg szárazkolbász

1/2 dl olajsülthús-fűszerkeverék –ízlés szerint

Köret

50 dkg burgonya

10 dkg liszt

2 tojás

1 evőkanál tejföl

1 gerezd fokhagyma

1/2 dl olaj

1 csomag mélyhűtött brokkoli (kb. 45 dkg)

3 dkg vaj

1 csipetnyi reszelt szerecsendió

Káposztával töltött pulykacomb burgonyalepényen elkészítése:

A káposztával töltött pulykacombhoz a húst kicsontozzuk, de óvatosan, nehogy átvágjuk. A bőrét eltávolítjuk, a húst megmossuk és leszárítjuk. A káposztát ízlés szerint átöblítjük (hogy ne legyen túl savanyú). A szalonnát összevágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

A szalonnát zsírjára pirítjuk, rátesszük a finomra vágott hagymát, és kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, beletesszük a babérlevelet, sózzuk, és 1 dl vizet öntünk hozzá. Fedő alatt 20 percig pároljuk. Közben a fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A kolbászt csíkokra vágjuk.

A pulykahúst megszórjuk a fűszerkeverékkel, és bedörzsöljük a fokhagymával, majd beletöltjük a káposztát és a kolbászt. Feltekerjük és megkötözzük. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) kapcsoljuk. A húst tepsibe fektetjük, meglocsoljuk olajjal, ráöntjük a káposzta párolólevét, ha túl kevés, kicsi vízzel pótoljuk. A sütőben, gyakran locsolgatva 50-60 percig sütjük.

Ha megsült kb. 15 percre alufóliával letakarjuk, majd felszeleteljük. A körethez a fokhagymát áttörjük. Megtisztítjuk a burgonyát, lereszeljük, és összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval, a tejföllel, borssal, a fokhagymával.

Palacsintasütőben kevés olajat forrósítunk, a burgonyás masszából evőkanálnyi halmokat teszünk bele, a kanál hátával elsimítjuk 3-4 mm vastagra, és a lepények mindkét oldalát szép pirosra megsütjük. A brokkolit forró sós vízbe tesszük, 4-5 percig főzzük, és leszűrjük.

Felforrósítjuk a vajat, átforgatjuk benne a brokkolit, ha kell sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Tálaláskor a burgonyalepényt tányérra tesszük, ráfektetjük a felszeletelt húst, meglocsoljuk a levével. Mellé helyezzük a brokkolit.

1 adag: 673 kcal

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc