Kapros gomba szuflé hozzávalók:
250 g gomba
100 g vaj
4 evőkanál liszt
1 csésze tej
100 g sajt
4 tojás
1 köteg kapor
1 köteg petrezselyem
só, bors
Kapros gomba szuflé elkészítése:
Tisztítsd meg a gombákat, majd többször is mosd meg, és vágd apróra. Egy edényben olvaszd meg a vajat, tegyél bele egy kis lisztet, majd öntsd fel forró tejjel. A tejet lassanként add hozzá, és közben folytonosan kevergesd fakanállal. Miután összeállt, vedd le a lángról és add hozzá a gombát, a levével együtt.
Továbbá adj még hozzá felaprózott petrezselymet és kaprot, egy kevés borsot. Keverd össze és hagyd hűlni. Közben válaszd külön a tojássárgákat. Ezek is mennek a keverékbe, amint az kihűlt, és kell még reszelt sajt is bele. Újból össze kell keverni.
Verd habbá a tojásfehérjéket, és kavargatás mellett add hozzá a keverékhez. Az edényt tedd bele egy nagyobb, forró vízzel teli edénybe, majd helyezd előmelegített sütőbe őket. Hagyd a szuflét kb. 15 percig a sütőben.
0 hozzászólás