Kapros gomba szuflé hozzávalók:

250 g gomba

100 g vaj

4 evőkanál liszt

1 csésze tej

100 g sajt

4 tojás

1 köteg kapor

1 köteg petrezselyem

só, bors

Kapros gomba szuflé elkészítése:

Tisztítsd meg a gombákat, majd többször is mosd meg, és vágd apróra. Egy edényben olvaszd meg a vajat, tegyél bele egy kis lisztet, majd öntsd fel forró tejjel. A tejet lassanként add hozzá, és közben folytonosan kevergesd fakanállal. Miután összeállt, vedd le a lángról és add hozzá a gombát, a levével együtt.

Továbbá adj még hozzá felaprózott petrezselymet és kaprot, egy kevés borsot. Keverd össze és hagyd hűlni. Közben válaszd külön a tojássárgákat. Ezek is mennek a keverékbe, amint az kihűlt, és kell még reszelt sajt is bele. Újból össze kell keverni.

Verd habbá a tojásfehérjéket, és kavargatás mellett add hozzá a keverékhez. Az edényt tedd bele egy nagyobb, forró vízzel teli edénybe, majd helyezd előmelegített sütőbe őket. Hagyd a szuflét kb. 15 percig a sütőben.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc