Kapros gombapörkölt hozzávalók:

500 g gomba

2 paprika

2 paradicsom

1 hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 csokor kapor

só, bors

1 evőkanál olaj

Kapros gombapörkölt elkészítése:

Ennek a gombapörköltnek az elkészítéséhez használhatsz bármilyen gombát: champignontól, pleurotustól kezdve egész az erdei gombákig. Ha erdei gombát használunk nagyon oda kell figyeljünk származására de arra is, hogy sokkal aromásabbak lesznek mint a termesztett gombák.

A gombát letisztítjuk, külön a sapkát és a szárát, majd felvágjuk a következő féle képpen: a szárát apróra daráljuk a sapkáját pedig darabokra vágjuk amilyen nagyra szeretnéd.

A hagymát apróra vágjuk és egy evőkanál olajban odatesszük pirulni.

Ugyanígy teszünk a paprikával is. Addig pirítjuk míg meg nem puhulnak egy kicsit.

Hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát és hagyjuk főni 5 percig.

Ezalatt az idő alatt összepréseljük a paradicsomot és odatesszük főni kicsi lángon míg le nem fő a leve.

Fontos tudni, hogy ehez a gombapörkölthöz nem használunk vizet. Végefele ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a ledarált kaprot.

Hagyjuk még forrni egy kicsit és utánna elzárjuk a tüzet.

Kapros gombapörkölt egyéb:

A gombapörköltet rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk. Tálalhatunk hozzá savanyúságot is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc