Kapros pikáns gomba hozzávalók:

1,100 kg minél apróbbra vágott fehér gomba

1 nagy fej fokhagyma

¼ kiskanál csípős tört paprika

2 köteg apróra vágott kapor

só ízlés szerint

Kapros pikáns gomba elkészítése:

Az olajat melegedni tesszük, körülbelül 2-3 kanállal és ebben megdinszteljük a megtisztított és megtört  fokhagymát, míg sárgás színe lesz. Vigyázzunk, nehogy elégjen.

Hozzáadjuk a csípős tört paprikát és pár másodpercig folyamatosan kavarjuk.

Ezután hozzáadjuk a gombát és 1-2 percig folyamatosan kavarjuk, míg kijön a leve, majd hagyjuk főni, míg a leve el nem párolog.

Amikor a gomba leve elpárolgott, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és még hagyjuk 1-2 percig főni. Levesszük a tűzről és ízlés szerint sózzuk.

Kapros pikáns gomba egyéb:

Miután kihűlt, crackers-el tálaljuk

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc