Karácsonyi narancsbor hozzávalók:

1 l vörösbor

1 pohár tiszta alkohol

4 darab narancs

egy narancs héja

25 darab kockacukor

Karácsonyi narancsbor elkészítése:

Hámozzuk meg a narancsokat, és a gerezdeket vágjuk fel apró darabokra.

Keressünk egy jó nagy (kb 1,5-2 literes) üveget, és töltsük bele a bort a narancsdarabkákkal.

Zárjuk le, és tegyük félre egy hétre – hadd érjenek össze az ízek. Az persze nem árt, ha minden nap megkevergetjük egy kicsit.

A hetedik napon szűrjük le a folyadékot – az utolsó előtti napon hozzádobhatunk még egy narancshéjat is – oldjuk fel benne a kockacukrot, majd öntsük hozzá az alkoholt is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc