Karalábéleves hozzávalók:

30 dkg zsenge karalábé

4 dkg zsír

5 dkg liszt

1-1,5 dl tej

1 kisebb csokor petrezselyem

bors

1,5 l csontleves (vagy víz)

Karalábéleves elkészítése:

30 dkg zsenge karalábét hámozzunk meg, és megmosva vágjuk kisebb kockákra. Utána a Karfiollevesnél leírt módon dinszteljük, és 1,3 liter vízben főzzük kb. fél óráig, majd rántsuk be. Az előző receptben előírt ízesítőanyagok hozzáadásáról ne feledkezzünk meg.

Ugyanígy készül a Zellerleves is, azzal a különbséggel, hogy petrezselyem helyett zellerlevelet kell a rántásba aprítani.

Rizs helyett mindkét levest dúsíthatjuk daragaluskával is.

Karalábéleves egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc