Karamell pudingos torta hozzávalók:

Tortalap

5 tojás

200 g cukor

4 kanák hideg víz

100 g liszt

2 tasak karamell pudingpor

1 sütőpor

Krém

10 kanál cukor

200 ml tej

250 ml tejszínhab

3 tojás

1 kanál étkezési keményítő

10 g zselatin

Máz

6 kanál cukor

6 kanál tejszín

100 g vaj

Szirup

100 ml víz

2 kanál cukor

menta aroma

Karamell pudingos torta elkészítése:

Összekeverjük a fehérjéket a cukorral, hozzáadjuk a vízzel elkevert tojássárgákat. Végül hozzáadjuk a pundingporral és sütőporral összekevert lisztet. Előmelegített sütőbe tesszük egy sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 20-25 percre. Ha megsült hűlni hagyjuk, majd vízszintesen háromba vágjuk.

A krémhez megolvasztjuk a cukrot, amíg folyékony lesz és kap egy arany színt. Hozzáadjuka  forró tejet és eggyüt forraljuk (folyamatos kavargatás mellett). A tojássárgákba belekeverjük a keményítőt és lassan hozzáöntjük a forró szirupot folyton kevergetve. Újra tűzre tesszük és egy tejföl jellegü krémet kell kapjunk. A zselatint vízbe keverjük, megolvasztjuk gőzfürdőben és hagyjuk hogy kihüljön. Lassan hozzáadjuk a tejszínhabot és a habosra vert tojásfehérjét. A krémet hűtőben tároljuk használatig.

Megint cukrot olvasztunk. Félre húzzuk és adagoljuk a tejszínt. Keverjük míg a karamell elolvad és hozzáadjuk a vajat. Újból tűzre tesszük és folyamatosan kevergetjük, amíg egy krémes tejföl állagot kapunk. Ezt a mázt szobahőmérsékletre hűtjük.

A mentás sziruphoz is cukrot olvasztunk, vízzel eloltjuk, majd eggyüt forraljuk míg a cukor elolvad teljesen. A végén hozzáadjuk a menta aromát.

Meglocsolgatjuk a tortalapokat, megtöltjük krémmel, befedjük mázzal és karakmell krémmel fedjük be a széleit (mandula pelyhek is mehetnek).

Tálalás elött legyen minden megszilárdulva és tejszínhabbal is dekorálhatjuk.

A karamell pudingos torta receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc