Karamelles-banános süti hozzávalók:

125 g vaj

3 banán

200 g cukor

1 tasak vaníliás cukor

250 g liszt

1 teáskanál sütőpor

2 tojás

80 ml​​ tej

Karamell:

50 g vaj

150 g barna cukor

Karamelles-banános süti elkészítése:

Tedd a barna cukrot és a vajat egy edényben a tűzre. Kevergesd, amíg elolvad a vaj és homogenizálódik.

Kenj ki egy kisebb tepsit és öntsd bele a karamellt. Szeleteld fel a banánokat és helyezd a tepsibe.

A tésztához tedd egy tálba a cukrot, vaníliacukrot, és a megpuhított vajat (ne legyen folyékony). Keverd össze, majd lassanként adagold hozzá a sütőporral összekevert lisztet.

Adj a tésztához egy-egy tojást is, majd a tejet. Addig keverd mixerrel, amíg kezd buborékos lenni. A tészta állaga nem lesz túl kemény.

Öntsd a banánokra, minél egyenletesebben. Rázd meg kicsit a tepsit, hogy helyezkedjen el jól a tészta.

Helyezd a 175 fokos sütőbe 40-50 percre. 30 perc után lefedheted alufóliával, majd tedd vissza a sütőbe.

Sütés után, a piskóta összeeshet kicsit, de az nem baj.

Borítsd a sütit egy tálcára.

Karamelles-banános süti egyéb:

Jobb, ha akkor vágod meg, miután már kihűlt.

A karamelles-banános sütemény receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc