Karamelles csokiszelet (Amandina) hozzávalók:
Az égetett cukros laphoz:
7 tojás
190 g cukor
300 g liszt
1-2 sütőpor
Kakaós krémhez:
250 g cukor
350 g margarin
50 g kakaó
rum- és vanília eszencia
Csokoládé a mázhoz:
3/4 darab (100 g) csoki
Sziruphoz:
250 ml víz
100 g cukor
reszelt citrom
rum eszenc
Karamelles csokiszelet (Amandina) elkészítése:
Válaszd el a tojássárgáját a fehérjétől, verd fel a fehérjéket cukorral, amíg a cukor elolvad, majd add hozzá a sárgájákat és a lisztet. Tedd formába a keveréket és süsd 175 fokon 35 percig.
Hagyd kihűlni, majd vágd fel 3 egyenlő nagyságú lapra. Mindegyiket locsold meg az elkészített sziruppal.
Kend meg az első lapot krémmel, tedd rá a második lapot, kend meg azt is krémmel, majd tedd rá a harmadik lapot. A krémrétegekre szórhatsz egy kis nem túl apróra őrölt diót vagy mandulát.
Tedd a süteményt hűvösre 1 órára, hogy megkeményedjen, majd vágd négyzet alakúra és vond be a csoki mázzal.
0 hozzászólás