Karamelles minitorta hozzávalók:
500 ml édes tej
3 tojás
50 g cukor a karamellhez
50 g cukor a krémhez
1 kiskanál reszelt citromhéj
1 adag vanília aroma
tejszínhab a díszítéshez
10 kerek alumínium forma
Karamelles minitorta elkészítése:
Egy edényben megolvasztunk 50 g cukrot két evőkanál vízben, amelyből karamell lesz. Minden formába teszünk egy-két kiskanál karamellt és hagyjuk megkeményedni. A tejet összekeverjük 50 g cukorral és odatesszük főni. Mikor elkezd forrni eloltjuk a tüzet és hagyjuk kihűlni. A tojásokat felverjük és hozzáadjuk az aromát és a citromhéj reszeléket. A keveréket folyamatosan keverve lassan adagoljuk a langyos tejhez. Egy merőkanál segítségével megtöltjük a formákat ezzel a keverékkel, azután beletesszük őket egy nagyob tepsibe. A tepsit félig megtöltjük forró vízzel és 30-35 percre betesszük a sütőbe. Hagyjuk kihűlni és tálalásig hűtőben tároljuk.
Minden kicsi torta egy tányérra kerűl és tejszínhabbal és égetett cukorral díszítjük.
A karamelles minitorta receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás