Karamelles minitorta hozzávalók:

500 ml édes tej

3 tojás

50 g cukor a karamellhez

50 g cukor a krémhez

1 kiskanál reszelt citromhéj

1 adag vanília aroma

tejszínhab a díszítéshez

10 kerek alumínium forma

 

Karamelles minitorta elkészítése:

Egy edényben megolvasztunk 50 g cukrot két evőkanál vízben, amelyből karamell lesz. Minden formába teszünk egy-két kiskanál karamellt és hagyjuk megkeményedni. A tejet összekeverjük 50 g cukorral és odatesszük főni. Mikor elkezd forrni eloltjuk a tüzet és hagyjuk kihűlni. A tojásokat felverjük és hozzáadjuk az aromát és a citromhéj reszeléket. A keveréket folyamatosan keverve lassan adagoljuk a langyos tejhez. Egy merőkanál segítségével megtöltjük a formákat ezzel a keverékkel, azután beletesszük őket egy nagyob tepsibe. A tepsit félig megtöltjük forró vízzel és 30-35 percre betesszük a sütőbe. Hagyjuk kihűlni és tálalásig hűtőben tároljuk.

Minden kicsi torta egy tányérra kerűl és tejszínhabbal és égetett cukorral díszítjük.

A karamelles minitorta receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc