Karcagi bojtáravató hozzávalók:

  • 8 szelet sertéstarja
  • 4 szelet szalonna csík
  • mustár ízlés szerint
  • fehérbors ízlés szerint
  • liszt ízlés szerint
  • olaj ízlés szerint

Karcagi bojtáravató elkészítése:

  1. A tarját gyengén kiverjük, de inkább csak lazítsuk, majd egy szelet húst vékonyan megkenünk mustárral, és a másik húst ráfektetjük.
  2. A páros hús mindkét szélére hegyes késsel lyukat fúrunk, és átfűzzük rajta a szalonna csíkot.
  3. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk.
  4. Egy tepsit kikenünk olajjal, és a 4 pár húst belefektetjük.
  5. A tepsit 20 percig befedjük, majd zsírjával locsolgatva világosra, de nem szárazra sütjük.
  6. Túrós csuszával tálaljuk, és a húst fokhagymás szósszal leöntjük.

A fokhagymás szósz receptje megtalálható a szósz és mártás recepteknél.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc