Karcagi bojtáravató hozzávalók:
- 8 szelet sertéstarja
- 4 szelet szalonna csík
- mustár ízlés szerint
- fehérbors ízlés szerint
- liszt ízlés szerint
- olaj ízlés szerint
Karcagi bojtáravató elkészítése:
- A tarját gyengén kiverjük, de inkább csak lazítsuk, majd egy szelet húst vékonyan megkenünk mustárral, és a másik húst ráfektetjük.
- A páros hús mindkét szélére hegyes késsel lyukat fúrunk, és átfűzzük rajta a szalonna csíkot.
- Ezután sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk.
- Egy tepsit kikenünk olajjal, és a 4 pár húst belefektetjük.
- A tepsit 20 percig befedjük, majd zsírjával locsolgatva világosra, de nem szárazra sütjük.
- Túrós csuszával tálaljuk, és a húst fokhagymás szósszal leöntjük.
A fokhagymás szósz receptje megtalálható a szósz és mártás recepteknél.