Kardamomos bakláva hozzávalók:

Öntet

1 csésze méhecske méz

1 csésze víz

2 csésze cukor

kardámon

½ citrom, amibe szurkálj bele 3 szem szegfűszeget

Töltelék

1 csésze dió

1 csésze mogyoró (pisztácia)

2 kanál cukor

½ kanál fahéj

Kardamomos bakláva elkészítése:

Keverjük össze a hozzávalókat és turmixgépben aprítsuk fel.

Olajozott tepsibe tegyünk 4 réteslapot és kenjük ki őket olvasztott vajjal. Összesen 16 lapra lesz szükségünk.

Az első 4 után öntsük rá a diós massza 1/3-át, tegyünk rá újabb 4 kivajazott lapot, öntsünk rá újból a töltelékből, majd újabb lapokkal fedjük, végül tegyük rá a maradék masszát és az utolsó 4 lapot.

Rombusz vagy háromszög alakúra szeleteljük fel. Süssük 18-20 percet közepes tűzön.  Miután kivettük a sütőből öntsük le az öntettel, és hagyjuk egy éjszakát hűlni/pihenni.

Kardamomos bakláva egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc