Kardamomos bakláva hozzávalók:
Öntet
1 csésze méhecske méz
1 csésze víz
2 csésze cukor
kardámon
½ citrom, amibe szurkálj bele 3 szem szegfűszeget
Töltelék
1 csésze dió
1 csésze mogyoró (pisztácia)
2 kanál cukor
½ kanál fahéj
Kardamomos bakláva elkészítése:
Keverjük össze a hozzávalókat és turmixgépben aprítsuk fel.
Olajozott tepsibe tegyünk 4 réteslapot és kenjük ki őket olvasztott vajjal. Összesen 16 lapra lesz szükségünk.
Az első 4 után öntsük rá a diós massza 1/3-át, tegyünk rá újabb 4 kivajazott lapot, öntsünk rá újból a töltelékből, majd újabb lapokkal fedjük, végül tegyük rá a maradék masszát és az utolsó 4 lapot.
Rombusz vagy háromszög alakúra szeleteljük fel. Süssük 18-20 percet közepes tűzön. Miután kivettük a sütőből öntsük le az öntettel, és hagyjuk egy éjszakát hűlni/pihenni.
0 hozzászólás