Kardámomos-kávés kalács hozzávalók:
Tészta
4 tojásfehérje
8 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál nesszkávé
2 evőkanál elkészített kávé
1 késhegynyi kardámom por
½ kiskanál sütőpor
6 evőkanál liszt
2-3 evőkanál felaprózott sótlan mogyoró
Csokimáz
4 tojássárgája
5 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaó
1 kiskanál nesszkávé
Kardámomos-kávés kalács elkészítése:
A tojásfehérjéket jól felverjük cukorral. Hozzáadjuk a kakaót, a kávéban feloldott nesszkávét, a kardámomot és az sütőporral összekevert lisztet. Kiolajozunk és liszttel kitapétázunk egy tepsit. Beleöntjük az összetételt és rászórjuk a feldarabolt mogyorót. Betesszük a tepsit a sütőbe.
Csokimáz: felverjük az összes hozzávalót, amíg kemény krém lesz belőle. Miután a tészta 15 percet ült a sütőben, kivesszük a tepsit és a csokimázt ráöntjük a tetejére. Újra betesszük a tepsit a sötőbe 5-10 percre, amíg a csokimáz kicsit megkeményszik. Kiveszük a kalácsot, hagyjuk kihűlni és vizes késsel felvágjuk.
Megszórhatjuk vaníliás porcukorral.
A kardámomos-kávés kalács receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás