Kardámomos-kávés kalács hozzávalók:

Tészta

4 tojásfehérje

8 evőkanál cukor

2 evőkanál kakaó

1 evőkanál nesszkávé

2 evőkanál elkészített kávé

1 késhegynyi kardámom por

½ kiskanál sütőpor

6 evőkanál liszt

2-3 evőkanál felaprózott sótlan mogyoró

Csokimáz

4 tojássárgája

5 evőkanál porcukor

2 evőkanál kakaó

1 kiskanál nesszkávé

Kardámomos-kávés kalács elkészítése:

A tojásfehérjéket jól felverjük cukorral. Hozzáadjuk a kakaót, a kávéban feloldott nesszkávét, a kardámomot és az sütőporral összekevert lisztet. Kiolajozunk és liszttel kitapétázunk egy tepsit. Beleöntjük az összetételt és rászórjuk a feldarabolt mogyorót. Betesszük a tepsit a sütőbe.

Csokimáz: felverjük az összes hozzávalót, amíg kemény krém lesz belőle. Miután a tészta 15 percet ült a sütőben, kivesszük a tepsit és a csokimázt ráöntjük a tetejére. Újra betesszük a tepsit a sötőbe 5-10 percre, amíg a csokimáz kicsit megkeményszik. Kiveszük a kalácsot, hagyjuk kihűlni és vizes késsel felvágjuk.

Megszórhatjuk vaníliás porcukorral.

A kardámomos-kávés kalács receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc