Kardámomos keksz mogyoróval hozzávalók:

2 tojás

4 evőkanál cukor

fél teáskanál kardámom

fél teáskanál sütőpor

100 g vaj

egy csipet só

néhány csepp rum eszencia

2 evőkanál citromlé

2 evőkanál tej

liszt, amennyit felvesz (kb. 20 evőkanál)

100 g sótlan dió a díszítéshez

50 g csokoládé a díszítéshez

Kardámomos keksz mogyoróval elkészítése:

A kekszhez verd fel a tojásokat a cukorral, add hozzá a kikavart vajat, citromlevet, tejet, eszenciát és a sütőporral, sóval és kardámommal összekevert lisztet. Gyúrd meg jól a tésztát és tedd hűtőbe 20 percre. Közben vágd kis darabokra a mogyorót.

Vedd ki a tésztát a hűtőből, nyújts egy nem túl vastag lapot, és vágj különböző keksz formákat. Szórj mindegyikre dió darabokat és nyomkodd őket a tésztába. Helyezd a sütiket a kiolajozott, kilisztezett tepsibe és tedd az előmelegített sütőbe 20-25 percre.

A keksz receptet Pica ajánlotta.

Hagyd kihűlni a kekszeket és díszítsd olvasztott csokival.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc