Kardámomos keksz mogyoróval hozzávalók:
2 tojás
4 evőkanál cukor
fél teáskanál kardámom
fél teáskanál sütőpor
100 g vaj
egy csipet só
néhány csepp rum eszencia
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál tej
liszt, amennyit felvesz (kb. 20 evőkanál)
100 g sótlan dió a díszítéshez
50 g csokoládé a díszítéshez
Kardámomos keksz mogyoróval elkészítése:
A kekszhez verd fel a tojásokat a cukorral, add hozzá a kikavart vajat, citromlevet, tejet, eszenciát és a sütőporral, sóval és kardámommal összekevert lisztet. Gyúrd meg jól a tésztát és tedd hűtőbe 20 percre. Közben vágd kis darabokra a mogyorót.
Vedd ki a tésztát a hűtőből, nyújts egy nem túl vastag lapot, és vágj különböző keksz formákat. Szórj mindegyikre dió darabokat és nyomkodd őket a tésztába. Helyezd a sütiket a kiolajozott, kilisztezett tepsibe és tedd az előmelegített sütőbe 20-25 percre.
A keksz receptet Pica ajánlotta.
Hagyd kihűlni a kekszeket és díszítsd olvasztott csokival.
0 hozzászólás