Karfiol szuflé hozzávalók:

½ karfiol

100 g vaj

4 db tojás

4 evőkanál tejföl

2 evőkanál liszt

150 g parmezán sajt

100 g sonka

Karfiol szuflé elkészítése:

A szuflé elkészítését azzal kezdjük, hogy megfőzzük a karfiolt, egy szűrőbe tesszük, és hagyjuk lefolyni a levét.

A tojássárgáját a vajjal felverjük, hozzáadjuk a feldarabolt sonkát, a tejfölt, a lisztet, a sajtot és a zúzott karfiolt.

Az egészet elkeverjük, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd megsózzuk, és óvatosan megkeverjük.

Egy hőálló üvegedényt kivajazunk, kibélelünk zsemlemorzsával, és a keveréket beleöntjük.

Az edényt az előmelegített sütőbe helyezzük, és kis tűzön addig sütjük, amíg a szuflé aranybarna színű lesz.

Karfiol szuflé egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc