Karfiol szuflé hozzávalók:
½ karfiol
100 g vaj
4 db tojás
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
150 g parmezán sajt
100 g sonka
só
Karfiol szuflé elkészítése:
A szuflé elkészítését azzal kezdjük, hogy megfőzzük a karfiolt, egy szűrőbe tesszük, és hagyjuk lefolyni a levét.
A tojássárgáját a vajjal felverjük, hozzáadjuk a feldarabolt sonkát, a tejfölt, a lisztet, a sajtot és a zúzott karfiolt.
Az egészet elkeverjük, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd megsózzuk, és óvatosan megkeverjük.
Egy hőálló üvegedényt kivajazunk, kibélelünk zsemlemorzsával, és a keveréket beleöntjük.
Az edényt az előmelegített sütőbe helyezzük, és kis tűzön addig sütjük, amíg a szuflé aranybarna színű lesz.
0 hozzászólás