Karfiolcsorba hozzávalók:

karfiol

hagyma

répa

petrezselyem

fokhagyma

paprika

paradicsom (lé vagy sűrítmény)

zöldfűszer

tejföl

Karfiolcsorba elkészítése:

Alaposan megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A karfiolt rózsáira szedjük, és rövid ideig sós vízben áztatjuk, hogy kifehéredjen. A többi zöldséget apróra vágjuk, megfuttatjuk egy kis olajon, felöntjük vízzel, felfőzzük.

Kivesszük a karfiolt a vízből, leöblítjük és beletesszük a fazékba. Addig főzzük, míg megpuhul, de vigyázzunk, hogy szét ne főjön. Utánasózzuk, -fűszerezzük, ha szükséges, meghintjük apróra vágott zöldfűszerrel (petrezselyemzöld, kapor), és tejföllel sűrítjük.

Karfiolcsorba egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc