Karfiolkrém gazdagon hozzávalók:

1 kis fej karfiol

5 dkg sajt

3 dkg vaj

1 pohár joghurt

1 gerezd fokhagyma

1 csipet só

1 mokkáskanál kurkuma

1 csipet kapor

3 dkg mandula vagy kesudió

Karfiolkrém gazdagon elkészítése:

A megtisztított karfiolt felrakjuk főni, közben a sajtot megreszeljük. Ha jó puha már a karfiol, leszűrjük, kihűtjük. Turmixgépbe öntjük a joghurtot, a vajat, az apró rózsáira szedett karfiolt, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.

Bő 3-4 percig turmixoljuk, ha nehezen forog, villával megkavargatjuk. A masszát félretesszük pihenni (akár hűtőbe), hogy az ízek jól összeérjenek. Sült húsok mellé kínáljuk, lehet előételként is zöldségmártogatós, de pirított kenyérre kenve is kitűnő.

A kurkuma csodálatos sárga színt kölcsönöz a krémnek, de el is hagyható belőle!

Karfiolkrém gazdagon egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc