Karfiolos csorba hozzávalók:

1 közepes karfiol

1 sárgarépa

2 hagyma

3 tojássárgája

1 üveg tejföl

fokhagymamártás

apróra vágott zöldkapor

só (vegeta)

bors

ecet

Karfiolos csorba elkészítése:

A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és kis csokrokra törjük. Feltesszük főni egy fazékban, a hagymával és a répával együtt. Mikor megfőttek, a hagymát kidobjuk, a répát pedig apróra reszeljük és visszatesszük a fazékba.

A tojássárgáját tejföllel kikavarjuk és a fokhagymamártással együtt beletesszük a levesbe. Pár percig tovább főzzük. Ízlés szerint ecettel savanyítjuk és egy kevés apróra vágott zöldkaprot szórunk rá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc