Kaukázusi gyümölcstorta hozzávalók:

6 dl kaukázusi kefír (vagy más kefír)

12 g zselatin

10 dkg porcukor

1 cs vaníliás cukor

10 dkg idény gyümölcs (barack, eper, málna, alma, banán)

 

A tetejére (opcionális)

zselatin

15 dkg eper

Kaukázusi gyümölcstorta elkészítése:

A 2dl kefírt főzzük fel a zselatinnal!

A többi hozzávalót keverjük össze egy tálban – kivétel a gyümölcsök. A szárazanyaghoz keverjük hozzá a zselatinos kefírt, öntsük egy szeétcsatolható (előre bevizezett) tortaformába, majd dobáljuk bele a gyümölcsöket.

Tegyük hűtőszekrénybe 2-3 órára, hogy megszilárduljon.

Ha kész, öntsük ki egy tálra.

TIPP

Ha félig megszilárdult, tegyünk a tetejére eperdarabokat, és cukkoral és vízzel ekészített zselatint. Ilyenkor azonban mindenképpen szétcsatolható tortaformára van szükség, nem tudjuk ugyanis máshogy kiborítani.

Kaukázusi gyümölcstorta egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc