Kaviáros falatok hozzávalók:
60 g fekete kaviár
60 g vörös kaviár
80 g vaj
40 g vöröshagyma
100 g szardínia
80 g citrom
200 g kígyóuborka
120 g paradicsom
200 g franciakenyér vagy óriáskifli
Kaviáros falatok elkészítése:
A szardíniát törjük át finom szitán, és keverjük ki puha, de nem olvasztott vajjal, a reszelt vöröshagymával, a citromlével és lazán keverjük hozzá a kétféle kaviárt.
Csomagoljuk be alufóliába úgy, hogy 2-3 centiméter átméroju hengert kapjunk. Tegyük a jégszekrénybe, hogy megdermedjen.
Amíg a jégszekrényben hul, a paradicsomot meghámozzuk, 3-4 mm vastagra vágjuk. Az uborkát megmossuk és szintén felszeleteljük.
Tálalás elott elkészítjük a pirítóst, a kaviáros szardíniát a fóliából kivéve felszeleteljük.
A pirítósra tesszük a felszeletelt uborkát, paradicsomot, majd a kaviáros karikát, legvégül a hámozott citromszeleteket.
0 hozzászólás