Kéksajtos, baconos burgonya előételként hozzávalók:
12 kisebb méretű burgonya
1 csésze kéksajt
4 szelet füstölt bacon (amit ropogósra sütünk)
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál metélőhagyma, vagy hagyma apróra vágva
frissen őrölt bors
só
Kéksajtos, baconos burgonya előételként elkészítése:
A burgonyát sós vízben puhára főzzük. Ha kihűlt éles késsel talpat vágunk minden burgonyának, majd keveset kivájunk belőlük (keveset, éppen annyit, hogy egy kiskanálnyi sajt beleférjen). A kész burgonyákat egy nagy, tűzálló tepsire helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
Itt az ideje, hogy mindegyik mélyedésbe egy-egy kiskanálnyi kéksajtot és egy darabka bacont helyezz. Tíz percre forró sütőbe tesszük, éppen csak annyi időre, hogy a sajt elkezdjen olvadni. Fűszerezzük, aprított metélőhagymával vagy hagymával… és kész is!
Nagyon finom előétel, jó étvágyat hozzá!
0 hozzászólás