Kéksajtos, baconos burgonya előételként hozzávalók:

12 kisebb méretű burgonya

1 csésze kéksajt

4 szelet füstölt bacon (amit ropogósra sütünk)

1 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál metélőhagyma, vagy hagyma apróra vágva

frissen őrölt bors

    Kéksajtos, baconos burgonya előételként elkészítése:

    A burgonyát sós vízben puhára főzzük. Ha kihűlt éles késsel talpat vágunk minden burgonyának, majd keveset kivájunk belőlük (keveset, éppen annyit, hogy egy kiskanálnyi sajt beleférjen). A kész burgonyákat egy nagy, tűzálló tepsire helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.

    Itt az ideje, hogy mindegyik mélyedésbe egy-egy kiskanálnyi kéksajtot és egy darabka bacont helyezz. Tíz percre forró sütőbe tesszük, éppen csak annyi időre, hogy a sajt elkezdjen olvadni. Fűszerezzük, aprított metélőhagymával vagy hagymával… és kész is!

    Nagyon finom előétel, jó étvágyat hozzá!

    Kéksajtos, baconos burgonya előételként egyéb:

    0 hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Avatár helyőrzője

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Elkészítési idő: 50 perc