Keksztekercs hozzávalók:

50 dkg keksz

4-6 adag kávé

10 dkg vaj

porcukor ízlés szerint

rum

Keksztekercs elkészítése:

A kekszet le kell darálni, a kávét pedig lefőzni.

A darált kekszhez hozzáadjuk rumot, majd a kész, kihűlt kávéból amennyit felvesz, úgy, hogy gyúrható tésztát kapjunk.

A deszkára alulfóliát teszek, hogy a tészta ne ragadjon le, majd kinyújtom rajta a kávés masszát.

Megkenem a vajból és porcukorból készült töltelékkel.

A kinyújtott tésztán egyenletesen elkenem, majd ha kész, óvatosan feltekerem az egészet. (Ha túl bonyolult nem muszály feltekerni.)

Hűtőben ki kell hűteni, és tálalható is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc