Kelbimbós tészta wokban hozzávalók:

50 dkg kelbimbó (bio)
4 db vékonyabb sárgarépa (bio)
2 db vöröshagyma (bio)
1 db kápia, vagy piros kaliforniai paprika (bio)
3 gerezd fokhagyma (bio)
25 dkg wok tészta
2-3 evőkanál olivaolaj (extra szűz)
szójaszósz (csökkentett sótartalmú)
só (himalája)
curry por
kínai, vagy wok fűszer
2-3 dl víz (tisztított)

Kelbimbós tészta wokban elkészítése:

1. megtisztítjuk a zöldségeket, a kelbimbót félbe, a sárgarépát karikára, a paprikát csíkokra, a vöröshagymát nagy-, a fokhagymát apró kockákra vágjuk
2. a wokot felmelegítjük, majd a forró wokba olajat öntünk (oldaláról csurogjon a közepe felé, így befedve az egész edényt)
3. betesszük az edénybe a zöldségeket, először a felezett kelbimbókat, majd a répát és a hagymákat, kissé pirítjuk, majd utolsóként a paprika következik
4. amikor fogkemények a zöldségek, felöntjük a vízzel, majd beletesszük a wok tésztát (szárazan)
5. összefőzzük, amíg a tészta is fogkeményre puhul

Konyhai praktikák:
– ha kevés a víz a tésztához, tehetünk még hozzá
– ha nem áll rendelkezésre wok tészta, főzzünk ki tetszőleges tésztát fogkeményre és úgy tegyük a zöldségekhez
– vöröshagyma helyett lilahagyma is használható
– illik hozzá a chili is
– ha rendelkezésre áll ázsiai fűszerezésű mártás, azt is lehet a tésztához tenni

 

A receptet Receptműves küldte. Köszönjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc