Kétszer sült burgonya hozzávalók:

ököl nagyságú burgonyák

füstölt szalonna

sajt

vaj

tej

zöldhagyma

só, bors

Kétszer sült burgonya elkészítése:

A megmosott burgonyákat tedd sülni a sütőbe. Közben vágj apróra egy kis füstölt szalonnát és süsd amíg ropogóssá válnak.

Vedd ki a serpenyőből és a megmaradt zsírban párolj meg egy kis zöldhagymát.

Amikor a burgonyák félig megsültek, vedd ki és vágj mindegyiknek hosszában egy fedőt.

Egy kiskanállal vájd ki a közepüket (óvatosan, hogy ne szakadjon el a héjuk), majd készíts pürét a krumplik közepéből, egy kis vajból és langyos tejből. Figyelem! A pürét addig csináld, amíg a burgonya meleg, különben ragadós lesz.

Keverd hozzá a sült szalonnát, zöldhagymát, sót, borsot és töltsd meg a burgonyákat ezzel a keverékkel. Szórj a tetejükre sajtot, majd tedd vissza a sütőbe, amíg a sajt kicsit megpirul.

Kétszer sült burgonya egyéb:

Tálald köretként sültek vagy más húsételek mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc