Klasszikus steak hozzávalók:

1/2 kg héjában főtt burgonya

250 g csiperke gomba

4 szelet bélszín

2 evőkanál olaj

1/2 teáskanál őrölt bors

4 tojás

4 evőkanál tej

4 evőkanál vaj só

Klasszikus steak elkészítése:

A burgonyát előző nap megfőzzük, meghámozzuk és egy éjszakán át hűlni hagyjuk. A burgonyát és a megtisztított gombát szeletekre vágjuk.

A húst bedörzsöljük olajjal és borssal. A tojást jól összekeverjük a tejjel és sóval ízesítjük.

Omlettet készítünk a következő módon: két evőkanál vajat közepes lángon felforrósítunk, a gombát és a burgonyát beletesszük, sózzuk, borsozzuk. Amikor az alja megpirult, megfordítjuk és még öt percig sütjük. Hozzáadjuk a tojásos tejet és megvárjuk, míg besűrűsödik.

A serpenyőt felforrósítjuk, a hús mindkét oldalát egy-egy percet sütjük. A tüzet lejjebb vesszük, a maradék vajat rátesszük a steak-re és készre sütjük.

Az omlettel és vegyes salátával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc