Klasszikus steak hozzávalók:
1/2 kg héjában főtt burgonya
250 g csiperke gomba
4 szelet bélszín
2 evőkanál olaj
1/2 teáskanál őrölt bors
4 tojás
4 evőkanál tej
4 evőkanál vaj só
Klasszikus steak elkészítése:
A burgonyát előző nap megfőzzük, meghámozzuk és egy éjszakán át hűlni hagyjuk. A burgonyát és a megtisztított gombát szeletekre vágjuk.
A húst bedörzsöljük olajjal és borssal. A tojást jól összekeverjük a tejjel és sóval ízesítjük.
Omlettet készítünk a következő módon: két evőkanál vajat közepes lángon felforrósítunk, a gombát és a burgonyát beletesszük, sózzuk, borsozzuk. Amikor az alja megpirult, megfordítjuk és még öt percig sütjük. Hozzáadjuk a tojásos tejet és megvárjuk, míg besűrűsödik.
A serpenyőt felforrósítjuk, a hús mindkét oldalát egy-egy percet sütjük. A tüzet lejjebb vesszük, a maradék vajat rátesszük a steak-re és készre sütjük.
Az omlettel és vegyes salátával tálaljuk.
0 hozzászólás