Klasszikus töltött káposzta hozzávalók:

darált hús – 60 dkg

káposztalevél – 50 dkg

rizs – 10 dkg

zsír – 10 dkg

füstölt szalonna – 5 dkg

vöröshagyma – 10 dkg

fokhagyma – 2 csipet

pirospaprika – 2-3 csipet

tojás – 3 db

babérlevél – ízlés szerint

őrölt bors – ízlés szerint

őrölt kömény – ízlés szerint

só – ízlés szerint

sűrített paradicsom – 2 doboz

Klasszikus töltött káposzta elkészítése:

A darált húst a rizzsel, a tojással, a fűszerekkel ( fokhagyma, pirospaprika, bors, só, kömény), az apró kockára vágott szalonnával összekeverjük.

A zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinszteljük és a húsos töltelékhez adjuk. Ismét összekeverjük.

A káposztalevelek nagy ereit kivágjuk, a tenyerünkre terítjük és a húsos töltelékből egy evőkanállal a levelekre teszünk, majd szorosan feltekerjük és mindkét végét begyűrjük. Kb. 4 levelet meghagyunk és felaprózzuk.

A lábas alját zsiradékkal kikenjük, majd sorba belehelyezzük a töltött káposzta hengereket. Miután az utolsó kis káposztánkat is beletettük, az apróra vágott levéldarabkákat a tetejére szórjuk. És a babérlevelekkel megtűzdeljük.

Felöntjük vízzel, éppen hogy ellepje. Háromnegyedig főzzük, mikor a sűrített paradicsomlevet ráöntjük.
Készre főzzük.

Klasszikus töltött káposzta egyéb:

Tálaláskor egy kis edénybe rakhatunk tejfölt a töltött káposzta mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc