Klub szendvics hozzávalók:
4 szelet toast kenyér pirítva
ketchup
1 adag sült hasáb burgonya
2 szelet bacon szalonna
1 db tükör tojás
1 szelet natúr sült csirkemell
valamilyen zöld saláta (fejes, jég, lollo stb…)
majonéz vagy cesar öntet
pár szelet uborka és paradicsom
1 db hurkapálca vagy saslik pálcika
6 db olivabogyó
Klub szendvics elkészítése:
A szendvicshez a bacont, a tojást, a hasábot, a csirkemellet (só, bors hozzáadásával) megsütjük.
A kenyérszeleteket megpirítjuk.
Caesar öntet:
1 evőkanál szardella pasta (ha nincs paszta jó az olajos szardella is), 2 dl majonéz, 1 dl natúr joghurt, fél dl tejföl, só, bors, porcukor. A hozzávalókat összekeverjük és hűtőben minimum 15 percet pihentetjük letakarva.
3 kenyérszeletet megkenünk majonézzel vagy cesar öntettel. Ráhelyezünk 1-1 darabka megmosott saláta levelet. Az első szelet kenyérre helyezzük a sült csirkemellet, amire uborka és paradicsom szeletet rakunk. Erre jön a következő kenyér. Ide rakjuk a tükörtojást (mindkét felét jó megsütöttük!) Erre paradicsom szeleteket rakunk.
Jöhet a következő kenyér: Erre rakjuk a bacon szeleteket amire szintén uborka és paradicsom szeleteket rakunk. Lezárjuk a natúr szelet kenyérrel.
Átlósan beleszúrjuk a félbevágott pálcikát. Megtűzzük 3-3 olívabogyóval és a másik átlónál kettévágjuk.
Klub szendvics egyéb:
A félbevágott szendvicset kinyitva tányérra helyezzük. Közé rakjuk a hasábburgonyát és kis csészében tálalunk mellé ketchupot.
0 hozzászólás