Kókusztejes garnélaleves hozzávalók:

4 személyre:

 

15 dkg nyers egész garnéla

2 db sárgarépa

1 db fehérrépa

1 db kicsi zellergumó

2 szál újhagyma

1 db közepes chili paprika

2 gerezd fokhagyma

1,5 dl fehér bor

1 csipet kurkuma

400 ml kókusztej

3-4 evőkanál olívaolaj (100% extra szűz)

csipet só (természetes, nem finomított)

tört bors

 

Tálaláshoz:

1 szál újhagyma

Kókusztejes garnélaleves elkészítése:

Tisztítsuk meg a zöldségeket és szeljük közel egyforma nagyságúra (turmixolni fogjuk, így csak az a fontos, hogy a főzési idő miatt egyforma darabok legyenek)

Pucoljuk meg a garnélát, a húst és a páncélt is tegyük külön félre. Az olajon pirítsuk meg a rákpáncélt, a hagymákat, a répákat, a zellert, aprítsuk rá a chilit, majd öntsük fel a borral és hagyjuk pár másodpercig forrni.

Öntsük fel a zöldségeket annyi vízzel, hogy ellepje és fűszerezzük (kurkuma, só, bors), majd főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Vegyük ki a rákpáncélokat és botmixerrel pürésítsük (ha összetöredeztek főzés közben a páncélok, szűrjük át a levest pürésítés után), majd öntsük bele a kókusztejet és forraljuk össze.

Ha felforrt a kókusztejjel a leves, zárjuk el a hőt alatta és dobjuk bele a megtisztított rákfarkakat (ekkor még elég forró a leves a húsnak, de nem lesz rágósan túlfőtt)

Tipp:
– aki teljesen sima krémlevest szeretne, a pürésítés után szűrje át egy szűrőn a leves, majd utána forralja össze a kókusztejjel

A leves recetjét Receptműves ajánlotta!

Kókusztejes garnélaleves egyéb:

Tálalható önmagában, vagy friss fűszernövényekkel, karikázott újhagymával, vagy aprított zellerlevéllel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc