Kókusztejes garnélaleves hozzávalók:
4 személyre:
15 dkg nyers egész garnéla
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db kicsi zellergumó
2 szál újhagyma
1 db közepes chili paprika
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl fehér bor
1 csipet kurkuma
400 ml kókusztej
3-4 evőkanál olívaolaj (100% extra szűz)
csipet só (természetes, nem finomított)
tört bors
Tálaláshoz:
1 szál újhagyma
Kókusztejes garnélaleves elkészítése:
Tisztítsuk meg a zöldségeket és szeljük közel egyforma nagyságúra (turmixolni fogjuk, így csak az a fontos, hogy a főzési idő miatt egyforma darabok legyenek)
Pucoljuk meg a garnélát, a húst és a páncélt is tegyük külön félre. Az olajon pirítsuk meg a rákpáncélt, a hagymákat, a répákat, a zellert, aprítsuk rá a chilit, majd öntsük fel a borral és hagyjuk pár másodpercig forrni.
Öntsük fel a zöldségeket annyi vízzel, hogy ellepje és fűszerezzük (kurkuma, só, bors), majd főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Vegyük ki a rákpáncélokat és botmixerrel pürésítsük (ha összetöredeztek főzés közben a páncélok, szűrjük át a levest pürésítés után), majd öntsük bele a kókusztejet és forraljuk össze.
Ha felforrt a kókusztejjel a leves, zárjuk el a hőt alatta és dobjuk bele a megtisztított rákfarkakat (ekkor még elég forró a leves a húsnak, de nem lesz rágósan túlfőtt)
Tipp:
– aki teljesen sima krémlevest szeretne, a pürésítés után szűrje át egy szűrőn a leves, majd utána forralja össze a kókusztejjel
A leves recetjét Receptműves ajánlotta!
Kókusztejes garnélaleves egyéb:
Tálalható önmagában, vagy friss fűszernövényekkel, karikázott újhagymával, vagy aprított zellerlevéllel.
0 hozzászólás