Kolbásszal töltött hagyma hozzávalók:
6-8 fej hagyma
20 dkg kolbász
1 csésze rizs
2 meghámozott paradicsom
só
őrölt bors
1 csésze olaj
Kolbásszal töltött hagyma elkészítése:
Megmossuk a kolbászt, megszárítjuk, apró darabokra vágjuk, majd a forró grillen megsütjük. A hagymákat 6 percig sós vízben főzzük, majd leszűrjük.
A végeket lefaragjuk és kivájjuk a közepét. Megfőzzük a rizset és összekeverjük a paradicsom szeletekkel, sóval és borssal.
A kolbász darabkákat a rizsre helyezzük.
Megtöltjük a hagymákat, egy kivajazott tűzálló tálba helyezzük, meglocsoljuk olajjal és 30 percig sütjük (sütőben).
Kolbásszal töltött hagyma egyéb:
A hagymákat melegen, édeskés paradicsomszósszal vagy tejföllel fogyasztjuk.
0 hozzászólás