Kolbászos-boros sertéspörkölt hozzávalók:

belsőségek

sertésoldalas

friss sertéskolbász

kukoricaliszt

egy pohár száraz vörösbor

egy pohár paradicsomlé

hagyma

fokhagyma

erőspaprika

só, bors

kakukkfű

Kolbászos-boros sertéspörkölt elkészítése:

A kolbászokat külön sütjük meg, hogy minél több zsírt engedjenek ki.

Alapos tisztítás után feldaraboljuk a belsőségeket: a májat (nagyobb darabokra), a szívet (kisebb kockákra), a vesét, a lépet, majd az oldalast.

Előbb megpirítjuk (vagy ha szeretnénk, hogy könnyebb legyen, lassú tűzön fedővel pároljuk) a nagyobb darabokban hagyott csontos oldalast a hagymával és a fokhagymával.

Hozzáadjuk a belsőségeket és a maradék hozzávalókat, összekeverjük, lefedjük és hagyjuk, hogy átjárja a bor íze.

A végén utánfűszerezzük és ráöntjük a paradicsompürét.

A tetejére helyezett sült kolbásszal tálaljuk.

A sertéspörkölt receptet BD ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 55 perc