Kolbászos-boros sertéspörkölt hozzávalók:
belsőségek
sertésoldalas
friss sertéskolbász
kukoricaliszt
egy pohár száraz vörösbor
egy pohár paradicsomlé
hagyma
fokhagyma
erőspaprika
só, bors
kakukkfű
Kolbászos-boros sertéspörkölt elkészítése:
A kolbászokat külön sütjük meg, hogy minél több zsírt engedjenek ki.
Alapos tisztítás után feldaraboljuk a belsőségeket: a májat (nagyobb darabokra), a szívet (kisebb kockákra), a vesét, a lépet, majd az oldalast.
Előbb megpirítjuk (vagy ha szeretnénk, hogy könnyebb legyen, lassú tűzön fedővel pároljuk) a nagyobb darabokban hagyott csontos oldalast a hagymával és a fokhagymával.
Hozzáadjuk a belsőségeket és a maradék hozzávalókat, összekeverjük, lefedjük és hagyjuk, hogy átjárja a bor íze.
A végén utánfűszerezzük és ráöntjük a paradicsompürét.
A tetejére helyezett sült kolbásszal tálaljuk.
A sertéspörkölt receptet BD ajánlotta.