Kolbászos pizza hozzávalók:

Tészta:

250 gr liszt

125 ml langyos víz

fél kocka élesztő

3–4 kanál olaj

Szósz:

paradicsomszósz

csombor

só, bors

100 ml víz

A tetejére:

1 paprika

2 friss paradicsom

sajt, parmezán (ízlés szerint lehet bármi más)

olivabogyó

2 szál kolbász

Kolbászos pizza elkészítése:

A tésztához az  élesztőt kevés langyos vízzel kelesztjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sót és addig gyúrjuk, amíg könnyen gyúrható tésztát kapunk, majd ezt 20 percig kelni hagyjuk. Időközben 10 perc alatt megpirítjuk a kolbászt (olaj nélkül).

A pizza szószhoz összekeverjük a paradicsomszószt a vízzel, a sóval és a csomborral. Tüzön hagyjuk amíg főni kezd.

Miután megkelt a tészta, kinyújtjuk azon a sütőpapíron, amivel a tepsibe rakujk majd, rátesszük a kész szószt, ráreszeljük a sajtot (ízlés szerint), elrendezzük rajta a kolbászdarabokat, a csíkokra vágott paprikát, az olivabogyót és 15–20 percre a sütőbe tesszük.

 

A kolbászos pizza receptet raducristina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc