Kolozsvári rakott káposzta vegetáriánusoknak hozzávalók:

80 dkg kelkáposzta

5 dl olaj

15 dkg vaj

2 dl tejföl

rozsliszt nélküli gombás húspótló massza

Kolozsvári rakott káposzta vegetáriánusoknak elkészítése:

A vegetáriánus kolozsvári rakott káposztához 80 dkg jól átöblített vecsési savanyú káposztát előzőleg 0,5 dl olajon vagy 5 dkg vajon pároljunk puhára. A párolást lassú tűzön, fedő alatt, és gyakori kevergetés mellett végezzük. Időnként öntsünk alá kevés vizet, nehogy leégjen, és használjunk lángterelőt.

Leszűrés után a leveleket vágjuk kisebb darabokra, és egynegyedét helyezzük egy kivajazott tűzálló tál, vagy egy magas falú zománcozott tepsi aljába. Tegyük rá a rozsliszt nélküli gombás húspótló masszát egyenletesen elterítve, majd takarjuk be a maradék káposztával.

2 dl tejfölt 10 dkg olvasztott vajjal keverjünk simára, és locsoljuk a káposzta tetejére. Fedő nélkül, közepes tűzön süssük kb. fél óráig, amíg a megolvadt sajt zsemleszínű lesz.

Ha valaki túl zsírosnak találná a káposztát, használjon a leöntésnél kevesebb vajat.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc