Kolozsvári rakott káposzta vegetáriánusoknak hozzávalók:
80 dkg kelkáposzta
5 dl olaj
15 dkg vaj
2 dl tejföl
rozsliszt nélküli gombás húspótló massza
Kolozsvári rakott káposzta vegetáriánusoknak elkészítése:
A vegetáriánus kolozsvári rakott káposztához 80 dkg jól átöblített vecsési savanyú káposztát előzőleg 0,5 dl olajon vagy 5 dkg vajon pároljunk puhára. A párolást lassú tűzön, fedő alatt, és gyakori kevergetés mellett végezzük. Időnként öntsünk alá kevés vizet, nehogy leégjen, és használjunk lángterelőt.
Leszűrés után a leveleket vágjuk kisebb darabokra, és egynegyedét helyezzük egy kivajazott tűzálló tál, vagy egy magas falú zománcozott tepsi aljába. Tegyük rá a rozsliszt nélküli gombás húspótló masszát egyenletesen elterítve, majd takarjuk be a maradék káposztával.
2 dl tejfölt 10 dkg olvasztott vajjal keverjünk simára, és locsoljuk a káposzta tetejére. Fedő nélkül, közepes tűzön süssük kb. fél óráig, amíg a megolvadt sajt zsemleszínű lesz.
Ha valaki túl zsírosnak találná a káposztát, használjon a leöntésnél kevesebb vajat.
0 hozzászólás