Köménymagos padlizsánkrém hozzávalók:

2 padlizsán

1 csésze olaj

1 teáskanál őrölt kömény

só, bors, hagyma, ízlés szerint

Köménymagos padlizsánkrém elkészítése:

Vágd félbe a padlizsánokat, és tedd be nem túl magas fokozaton a sütőbe.

Ha kész, hámozd meg a megsült padlizsánokat és csepegtesd le jól a levüket. Vágd apróra egy fakéssel. Tedd egy tálba, keverd össze a köménnyel, sóval, borssal és felaprított hagymával. (Tipp: kis fokhagymát is tehetsz bele, és akár turmixgépet is használhatsz)

Kevergesd folyamatosan egy fakanállal, és lassan adagold hozzá az olajt. A saláta sokkal ízletesebb lesz, ha olívaolajt használsz.

Köménymagos padlizsánkrém egyéb:

Tálalhatod paradicsomszeleteken, és kínálhatsz hozzá pirítóst is.

A padlizsán saláta receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc