Könnyű császármorzsa hozzávalók:
2-3 személyre
30 dkg búzadara
3 tojás
4,5 dl tej
5-10 dkg mazsola
10 dkg zsír vagy margarin
10 dkg cukorsó (porcukor, lekvár)
Könnyű császármorzsa elkészítése:
A cukor felét keverd bele a langyos tejbe, adj hozzá kicsi sót, majd áztasd bele a mazsolát és a búzadarát is.
A tojások sárgáit keverd el a maradék cukorral, a fehérjékből pedig verj kemény habot.
Amikor a dara megduzzadt (felszívta a tejet), keverd hozzá a tojássárgát és a habot is. Egy tágas serpenyőben hevítsd fel a zsiradékot, öntsd bele a masszát, s (egy lapáttal) folyamatosan kevergesd, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.
A császármorzsát forrón, porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel szokás tálalni.
0 hozzászólás