Könnyű császármorzsa hozzávalók:

2-3 személyre

30 dkg búzadara

3 tojás

4,5 dl tej

5-10 dkg mazsola

10 dkg zsír vagy margarin

10 dkg cukorsó (porcukor, lekvár)

Könnyű császármorzsa elkészítése:

A cukor felét keverd bele a langyos tejbe, adj hozzá kicsi sót, majd áztasd bele a mazsolát és a búzadarát is.

A tojások sárgáit keverd el a maradék cukorral, a fehérjékből pedig verj kemény habot.

Amikor a dara megduzzadt (felszívta a tejet), keverd hozzá a tojássárgát és a habot is. Egy tágas serpenyőben hevítsd fel a zsiradékot, öntsd bele a masszát, s (egy lapáttal) folyamatosan kevergesd, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.

A császármorzsát forrón, porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel szokás tálalni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc