Korpacibereleves vadnyúl húsból hozzávalók:

bordák, hátgerinc és minden más rész amit nem használunk fel a pecsenyéhez

2 db sárgarépa

1 db nagyobb hagyma

egy kanál paradicsomszósz

néhány levél tárkony

100 g szeletelt füstölt szalonna

sok zöld fűszer

½ liter kicsit savanyú korpacibere

Korpacibereleves vadnyúl húsból elkészítése:

A leveshez vegyük ki a nyúlhúst a pácból, a combokat és a melle húsát tegyük külön a pecsenyének, a bordákat, a gerincet és a háton lévő izmokat 2 liter vízbe odatesszük főni együtt a hagymával, a sárgarépával és a sóval. Miután megfőtt (ellenőrizzük egy villával), leszűrjük és egy 4 literes fazékba tesszük a megfőtt hússal együtt.

Annyi vízzel öntsük fel, hogy maradjon hely a korpaciberének, a paradicsomszósznak a színe miatt és a házi metéltnek is. A vékonyra vágott szalonnával együtt még hagyjuk egy kicsit főni. Amikor már majdnem készen van hozzátesszük a külön felforralt bödönös korpaciberét, majd a tárkonyt és a zöld fűszereket.

Korpacibereleves vadnyúl húsból egyéb:

Forrón, csípős paprikával vagy tejföllel bekavarva tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc