Korpaciberés tyúkhúsleves labodával hozzávalók:

2,5 l víz

1 l korpacibere

1 közepes méretű tyúk

1 db kisebb hagyma

egy köteg laboda

kapor

petrezselyemzöld

lestyán

metélt

1 tojás

liszt amennyit felvesz

Korpaciberés tyúkhúsleves labodával elkészítése:

Amíg a tyúk fő elkészítjük a metéltet: a tojást összekeverjük tejjel vagy vízzel, sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz. Megfelelően kemény tésztát kavarunk belőle, ezt késfok vastagságúra kinyújtjuk és nagyon vékony metéltre vágjuk. Amikor a tyúk megfőtt, leszűrjük a levest és hozzátesszük a metéltet, majd néhány percig még főzzük.

Külön felfőzzük a korpaciberét, a megfőtt metéltre öntjük, és hozzátesszük a felszeletelt húsdarabokat és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Hagyjuk még egyet zubogni és a korpacibere már készen is van.

Korpaciberés tyúkhúsleves labodával egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 135 perc