Körtés pite hozzávalók:

750 g körte

1 citrom leve

2 evőkanál zsemlemorzsa

250 g liszt

100 g cukor

1 csipet só

2 tasak vanília cukor

½ kiskanál fahéj

225 ml tej

4 tojás

50 g mandulapehely

40 g porcukor

Körtés pite elkészítése:

Megmossuk a körtét, negyedekre vágjuk, kivágjuk a csutkáját, majd a körte szeleteket megöntözzük citromlével. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy kerek tortaformát kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. Elhelyezzük a körtét az alján. A tésztához egy tálba összekavarjuk a lisztet, cukrot, sót, vanília cukrot és fahéjat. Külön tálban összekavarjuk a tejet és a tojásokat, azután ezt a keveréket hozzáöntjük a liszthez. Jól összekavarjuk, majd ráöntjük a körtére. A tetejét megszórjuk mandulapehellyel és 40 percre betesszük az előmelegített sütőbe. Mikor megsült hagyjuk kicsit hűlni. A sütemény tetejét vaníliás tejszínhabbal vagy vaníliás jégkrémmel díszitjük és megszórjuk porcukorral.

 

A körtés pite receptet Sava Laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc