Körtés pite hozzávalók:
750 g körte
1 citrom leve
2 evőkanál zsemlemorzsa
250 g liszt
100 g cukor
1 csipet só
2 tasak vanília cukor
½ kiskanál fahéj
225 ml tej
4 tojás
50 g mandulapehely
40 g porcukor
Körtés pite elkészítése:
Megmossuk a körtét, negyedekre vágjuk, kivágjuk a csutkáját, majd a körte szeleteket megöntözzük citromlével. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy kerek tortaformát kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. Elhelyezzük a körtét az alján. A tésztához egy tálba összekavarjuk a lisztet, cukrot, sót, vanília cukrot és fahéjat. Külön tálban összekavarjuk a tejet és a tojásokat, azután ezt a keveréket hozzáöntjük a liszthez. Jól összekavarjuk, majd ráöntjük a körtére. A tetejét megszórjuk mandulapehellyel és 40 percre betesszük az előmelegített sütőbe. Mikor megsült hagyjuk kicsit hűlni. A sütemény tetejét vaníliás tejszínhabbal vagy vaníliás jégkrémmel díszitjük és megszórjuk porcukorral.
A körtés pite receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás