Körtés porlós hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás
12 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
1 teáskanál sütőpor
50 ml tej
vanília eszencia
reszelt citromhéj
12 evőkanál liszt
Töltelékhez:
1 kg körte
1 teáskanál fahéj
50 g vaj
4 evőkanál cukor
Körtés porlós elkészítése:
Hámozd meg a körtéket és reszeld le a nagy reszelőn. Párold a cukorral, vajjal és fahéjjal, folyamatosan keverve, amíg megpuhul. Ha a körték puhák és lédúsak, keverd össze egy evőkanál búzadarával is, és csökkentsd a párolási időt.
Verd fel a tojásokat a cukorral, add hozzá az olajt, tejet, eszenciát, citromhéjat és a sütőporral összekevert lisztet. Kenj ki olajjal és lisztezz ki egy tepsit, öntsd bele a tészta felét és tedd a sütőbe 10 percre. Vedd ki a tepsit, helyezd a tésztára a körtés tölteléket, majd egyengesd el rajta a maradék tésztát. Süsd a körtés porlóst további 15-20 percen keresztül.
Hagyd kihűlni és szórd be porcukorral. Vágd rombuszokra.
A sütemény receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás