Körtés porlós hozzávalók:

Tésztához:

6 tojás

12 evőkanál cukor

6 evőkanál olaj

1 teáskanál sütőpor

50 ml tej

vanília eszencia

reszelt citromhéj

12 evőkanál liszt

Töltelékhez:

1 kg körte

1 teáskanál fahéj

50 g vaj

4 evőkanál cukor

Körtés porlós elkészítése:

Hámozd meg a körtéket és reszeld le a nagy reszelőn. Párold a cukorral, vajjal és fahéjjal, folyamatosan keverve, amíg megpuhul. Ha a körték puhák és lédúsak, keverd össze egy evőkanál búzadarával is, és csökkentsd a párolási időt.

Verd fel a tojásokat a cukorral, add hozzá az olajt, tejet, eszenciát, citromhéjat és a sütőporral összekevert lisztet. Kenj ki olajjal és lisztezz ki egy tepsit, öntsd bele a tészta felét és tedd a sütőbe 10 percre. Vedd ki a tepsit, helyezd a tésztára a körtés tölteléket, majd egyengesd el rajta a maradék tésztát. Süsd a körtés porlóst további 15-20 percen keresztül.

Hagyd kihűlni és szórd be porcukorral. Vágd rombuszokra.

A sütemény receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc