Kukoricás gombasaláta hozzávalók:

250 g friss gomba

200 g főtt kukorica

majonéz

kapor

bors

Kukoricás gombasaláta elkészítése:

A gombát sós vízben (adhatunk hozzá néhány csepp citromot is) 20 percig főzzük. Miután megfőtt, leszűrjük a vizet, hagyjuk kihűlni, azután apróra vágjuk. Elkészítjük a majonézt: 2 tojássárgájához hozzáadunk 200 ml olajat, egy kiskanál mustárt, citromlevet és ízlés szerint sót. A gombát összekeverjük a majonézzel, kukoricával és az apróra vágott kaporral. A saláta bolondítható, ízlés szerint sóval és borssal.

Hozzá adhatunk még 2 evőkanál tejfölt és kevés préselt fokhagymát.

A kukoricás gombasaláta receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc