Kukoricás gombasaláta hozzávalók:
250 g friss gomba
200 g főtt kukorica
majonéz
kapor
só
bors
Kukoricás gombasaláta elkészítése:
A gombát sós vízben (adhatunk hozzá néhány csepp citromot is) 20 percig főzzük. Miután megfőtt, leszűrjük a vizet, hagyjuk kihűlni, azután apróra vágjuk. Elkészítjük a majonézt: 2 tojássárgájához hozzáadunk 200 ml olajat, egy kiskanál mustárt, citromlevet és ízlés szerint sót. A gombát összekeverjük a majonézzel, kukoricával és az apróra vágott kaporral. A saláta bolondítható, ízlés szerint sóval és borssal.
Hozzá adhatunk még 2 evőkanál tejfölt és kevés préselt fokhagymát.
A kukoricás gombasaláta receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás