Kuktában készített „füstölt csorba” hozzávalók:
1,5 kg füstölt karajcsont
2 sárgarépa
2 peszternák gyökér
2 hagyma
1 édes paprika
2 tojás
2 kanál rizs
7 szem bors
3 paradicsom
ecet vagy citromlé
zöld fűszernövények
Kuktában készített „füstölt csorba” elkészítése:
Megmossuk és összedaraboljuk a füstölt karaj csontokat, a kuktába helyezzük a megtisztított és kockára vágott zöldségekkel együtt, a megpucolt paradicsommal és a borsszemekkel. Kb 1 orát főzzük, aztán lehűtjük a fazekat, levesszük a fedőt, a füstölt csontokról leszedjük a husit. Visszatesszük a levet főni fedő nélkül, és amikor zubog, beletesszük a megtisztított, megmosott rizset.
Közben a 2 tojást felverjük, hozzáadjuk a citromlevet vagy ecetet, és amikor a rizs már meg van puhulva, belecsorgatjuk a csorbába ezt a keveréket. Hagyjuk felfőni, aztán levesszük a tűzről. 10 perc múlva a tetejére szórjuk az apróra vágott zöldet.
0 hozzászólás