Kuktában készített „füstölt csorba” hozzávalók:

1,5 kg füstölt karajcsont

2 sárgarépa

2 peszternák gyökér

2 hagyma

1 édes paprika

2 tojás

2 kanál rizs

7 szem bors

3 paradicsom

ecet vagy citromlé

zöld fűszernövények

Kuktában készített „füstölt csorba” elkészítése:

Megmossuk és összedaraboljuk a füstölt karaj csontokat, a kuktába helyezzük a megtisztított és kockára vágott zöldségekkel együtt, a megpucolt paradicsommal és a borsszemekkel. Kb 1 orát főzzük, aztán lehűtjük a fazekat, levesszük a fedőt, a füstölt csontokról leszedjük a husit. Visszatesszük a levet főni fedő nélkül, és amikor zubog, beletesszük a megtisztított, megmosott rizset.

Közben a 2 tojást felverjük, hozzáadjuk a citromlevet vagy ecetet, és amikor a rizs már meg van puhulva, belecsorgatjuk a csorbába ezt a keveréket. Hagyjuk felfőni, aztán levesszük a tűzről. 10 perc múlva a tetejére szórjuk az apróra vágott zöldet.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc