Különleges káposztasaláta hozzávalók:

1 kg káposzta

mustármag

koriander

3 db alma

3 db ecetes uborka

kevés marinált paprika

2 tojás

2 dl olaj

1 kiskanálnyi mustár

Különleges káposztasaláta elkészítése:

A káposztafejet négyfelé vágjuk, majd vékony laskákra szeleteljük. Sós vízzel leforrázzuk, és még melegen cukorral és ecettel ízesítjük.

Ha kihűlt, ízlés szerint mustármagot és a koriandert adunk hozzá, és néhány napig hideg helyen érleljük.

Tálalás előtt néhány órával a káposztát leszűrjük, és összekeverjük a vékony szeletekre vágott almával, uborkával, és egy kevés csíkokra vágott marinált paprikával.

A két tojás sárgájához nagyon lassan, szinte cseppenként hozzákeverjük az olajat, és annyi káposztalével öntjük fel, hogy sűrű mártást kapjunk. Végül mustárral ízesítjük.

Ezzel a mártással keverjük össze a káposztát.

A különleges káposztasalátát jól lehűtve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc