Különleges káposztasaláta hozzávalók:
1 kg káposzta
mustármag
koriander
3 db alma
3 db ecetes uborka
kevés marinált paprika
2 tojás
2 dl olaj
1 kiskanálnyi mustár
Különleges káposztasaláta elkészítése:
A káposztafejet négyfelé vágjuk, majd vékony laskákra szeleteljük. Sós vízzel leforrázzuk, és még melegen cukorral és ecettel ízesítjük.
Ha kihűlt, ízlés szerint mustármagot és a koriandert adunk hozzá, és néhány napig hideg helyen érleljük.
Tálalás előtt néhány órával a káposztát leszűrjük, és összekeverjük a vékony szeletekre vágott almával, uborkával, és egy kevés csíkokra vágott marinált paprikával.
A két tojás sárgájához nagyon lassan, szinte cseppenként hozzákeverjük az olajat, és annyi káposztalével öntjük fel, hogy sűrű mártást kapjunk. Végül mustárral ízesítjük.
Ezzel a mártással keverjük össze a káposztát.
A különleges káposztasalátát jól lehűtve tálaljuk.